Συζητήσεις / Παρουσιάσεις

Μίνα Αποστολίδη: Παρουσίαση χειροποίητης σοκολάτας
Σάββατο 6 Απριλίου 13:30 – 14:30

H Μίνα Αποστολίδη με τις χειροποίητες σοκολάτες της MINA Handmade Chocolates, ταξιδεύει από το Βέλγιο για να σας παρουσιάσει αποκλειστικά τις σοκολάτες της, τις ιδιαίτερες παρασκευές, τα γνώριμα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιεί, τη φιλοσοφία της γύρω από τη ΣΟΚΟΛΑΤΑ και κυρίως την αγάπη και την αφοσίωση της σε αυτό. Μαζί της έρχονται οι καλά μελετημένες σοκολάτες ‘Σεχραζάτ’,  ‘Παυλίνα’,  ‘Αθηνά’, και ‘Ιουλία’ καθώς και τα αλείμματα πραλίνας ‘πατέ αλά καταλάν’ και ‘πατέ τσοκορόλα’. 
***Η μεγαλύτερη έκπληξη στο τέλος της εκδήλωσης***

Για κρατήσεις στέλνετε στο events@gourmetexhibition.com με θέμα #MinaApostolidi

Αρμονία ελαιολάδου και φαγητού
Σάββατο 7 Απριλίου, 20:00 – 21:00

H κ. Μαρία Κατσούλη, γευσιγνώστρια οίνου και ελαιολάδου, δημοσιογράφος, και διευθύντρια του Διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, μας μιλά για την αρμονία ελαιολάδου και φαγητού στη Gourmet Exhibition 2019. Πώς οι τρεις παράμετροι, φρουτώδες, πικρό, πικάντικο επηρεάζουν τη γευστική αρμονία στο πιάτο μας. Το ελαιόλαδο στα καλύτερα του από τους ειδικούς!

Για να κάνετε κράτηση στείλτε μήνυμα στο events@gourmetexhibition.com με θέμα #ΑρμονίαΕλαιολάδωνΚατσούλη

Το γαστρονομικό μονοπάτι της Λήμνου
Σάββατο 6 Απριλίου, 15:00 – 16:00

Μια απολαυστική παρουσίαση και αφιέρωμα εφ’ όλης της ύλης για γαστρονομία της Λήμνου από τον Alexandros Alexandrou του Lemnos Philema.

“Λήμνος, η πιο αγαπημένη απ όλες τις στεριές”. Ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα την Λήμνο. Ένα νησί με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Οι άνθρωποί του, η γαστρονομία του και η φιλοξενία που μπορεί να ζήσεις όταν την επισκεφτείς.  Ο ιδρυτής του Taste Lemnos – βιωματικές εμπειρίες φιλοξενίας, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι εικόνων, αφηγήσεων και γεύσεων απ’ το ξεχωριστό νησί του Βορείου Αιγαίου. Κλείστε τώρα θέση και καλή μας αντάμωση!

Για τη κράτηση της θέσης σας στέλνετε στο events@gourmetexhibition.com με θέμα #Lemnos.

Eight tips and tricks to making any food image look better
Κυριακή 7 Απριλίου, 14.00-14.50

Η Αμερικανίδα σεφ, blogger και food stylist Denise Vivaldo έρχεται στην Gourmet Exhibition 2019 για να μοιραστεί μαζί μερικά από τα μυστικά της φωτογράφισης φαγητού. Μας παρουσιάζει: ‘8 συμβουλές και τεχνάσματα για κάνετε μια εικόνα φαγητού να φαίνεται άψογη’. Η παρουσίαση είναι στα Αγγλικά.

Κάντε κράτηση στο events@gourmetexhibition.com για να εξασφαλίσετε τη θέση σας με θέμα “Denise Vivaldo”

 

Ιστορίες παραγωγών
Κυριακή 7 Απριλίου, 15:00 – 16:00

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου ο Χρήστος Κατσάνος συνομιλεί με παραγωγούς της έκθεσης και καταγράφει τις ιστορίες τους στη κάμερα. Ένα λεπτό για κάθε ένα παραγωγό. Μοναδικές συμπυκνωμένες συνεντεύξεις, με τον ιδιαίτερο τρόπο του κ. Κατσάνου. Την Κυριακή θα αφηγηθεί μερικές από αυτές τις ιστορίες αλλά και εκείνα τα στοιχεία των παραγωγών που ξεχώρισε.

Για κράτηση θέσης στέλνετε μήνυμα στο events@gourmetexhibition.com με θέμα #Katsanos

Διατροφή και Αειφορία
Κυριακή 7 Απριλίου, 18:00 – 19:30

Μια παρουσίαση από τους καθηγητές του Perrotis College και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στα ζητήματα της  Αστικής Κομποστοποίησης / Μεσογειακής Διατροφής / Αξιοποίησης των παραπροιόντων της Βιομηχανίας Τροφίμων. Αναλυτικότερα:

18:00 Κυκλική οικονομία: ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφίμων μέσω της αστικής κομποστοποίησης.
Χρήστος Βασιλικιώτης, Επικεφαλής Τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων 

18:20 Μεσογειακή διατροφή
Δρ. Τρύφων Αδαμίδης, Επικεφαλής Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Perrotis College 

18:40 Παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων και αξιοποίηση αυτών
Δρ Κική Ζηνοβιάδου, Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων, Perrotis College: 

Για κρατήσεις στέλνετε μήνυμα στο events@gourmetexhibition.com με θέμα  #PerrotisCollege

Ανοιχτή συζήτηση: Τι ζητάει η Αμερική για το ράφι της
Δευτέρα 8 Απριλίου, 10:00 – 10:50

Απαντάν τρεις καλεσμένοι από τον χώρο των τροφίμων από την Καλιφόρνια της Αμερικής. Τους ρωτήσαμε ‘τι ζητάει η Αμερική για το ράφι της’. Όταν βρούμε ένα σημείο πώλησης στην Αμερική, τι θα έπρεπε να περιμένουμε, από το προϊόν μας? Πώς θα μπορούσε να αποκτήσει προστιθέμενη αξία ένα ελληνικό προϊόν στην Αμερική? Και τελικά πόσο ενδιαφέρον υπάρχει για τα ελληνικά προϊόντα? Έρχονται να συνομιλήσουν μαζί σας και να δώσουν το στίγμα τους.

Είσοδος μόνο για παραγωγούς της έκθεσης με προ-κράτηση στο events@gourmetexhibition.com

Γαστρονομικός Τουρισμός και Γαστρονομία
Δευτέρα 8 Απριλίου 11:20 – 11:50 

Η Μαρία Αθανασοπούλου ανοίγει την ατζέντα της και μας παρουσιάζει:
Τη σχέση μεταξύ Γαστρονομίας και Γαστρονομικού Τουρισμού, τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού Γαστρονομικού Τουρισμού ως Πρέσβυρα της World Food Travel Association, και τέλος παρουσιάζει το μη κερδοσκοπικό δίκτυο Greek Food Tourism Volunteers. Ελάτε να συζητήσουμε πως ο τουρισμός αλληλεπιδρά με τη γαστρονομία, πως οι επισκέπτες καταφέρνουν να έρχονται σε ένα προορισμό εξαιτίας της γαστρονομίας της, ποια είναι τα οφέλη του γαστρονομικού τουρισμού και πολλά άλλα.

Για κράτηση θέσης στέλνετε στο events@gourmetexhibition.com με θέμα #MariaAthanasopoulou

Πώς μια πόλη γεννάει τουρίστες
Δευτέρα 8 Απριλίου, 12.45 – 13:15

Ο κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει ’10’ σημαντικά σημεία που φέρνουν ταξιδιώτες σε μια πόλη. Case Study: Θεσσαλονίκη 

Τι περιμένει ένα επισκέπτης να βρει όταν έρθει στο προορισμό του? Ποιες οι στρατηγικές για να προσελκύσουμε έναν τουρίστα? Τι ρόλο παίζει η γαστρονομία στον τουρισμό? Ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Για να συμμετέχετε παρακαλώ κάντε κράτηση στο events@gourmetexhibition.com με θέμα #SpyrosPengas

Βήμα βήμα για μια ολοκληρωμένη τυποποίηση
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 15:00 – 16:30 

Όλα όσα πρέπει να ξέρoυμε για το σχεδιασμό ενός προϊόντος μέχρι να βγει στο ράφι.

Ο Antonis Moisiadis έρχεται στη Gourmet Exhibition 2019 και απαντά σε ένα ένα ερώτημα για τα όλα τα βήματα τα οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν για την ολοκλήρωση ενός ασφαλούς και ποιοτικού προϊόντος. Από την σύλληψη της ιδέας του, έως και την τοποθέτηση του στο ράφι. Στο τέλος κάθε απάντησης, παρουσιάζεται ένα ‘Case Study’ για τη λύση που ακολουθούμε στη πράξη, για να βγει τελικά το προϊόν στο ράφι προς πώληση.

Για κρατήσεις στέλνετε στο events@gourmetexhibition.com με θέμα #Moisiadis